Havuz için neler gerekli? Havuz için neler gerekli?, Havuza girmek için ne gerekli?, Havuz için ne lazım?, Havuza giderken yanımıza ne almalıyız?, Yüzme havuzu için neler gerekli?, Yüzme havuzuna giderken ne alınır?
Havuz için neler gerekli?
Havuza girmek için ne gerekli?, Havuz Pompası
Havuz Kum Filtresi (Duruma göre cam ve karbon da konulabilir)
Boru ve Fittings Malzemeleri.
Havuz Lambası
Havuz Merdiveni.
Havuz İçi Ekipmanalar (Dip Süzgeç, Havuz Besi Nozulları, Havuz Vakum Nozulları, Skimmer vb.)
Havuza girmek için ne gerekli?
Havuza girmek için ne gerekli?,
Havuz aydınlatma lambaları, havuz merdiveni, havuz kum filtreleri, havuz suyu test materyalleri, havuz içi ekipmanlar, dezenfeksiyon kimyasalları, PVC boru ve fittings malzemeleri olarak sıralanabilir. Ayrıca havuz kenar malzemeleri, temizlik malzemeleri ve havuz pompaları da bu kategoride yerini alır. Havuz için ne lazım?
Havuz için ne lazım?,
Vücudunuzda deri enfeksiyonu, açık yara veya kesikler varsa havuzu kullanmayınız. Havuz çevresine sadece yüzme amaçlı malzemelerinizi getiriniz. Terliksiz, günlük giysiler, ayakkabı, çanta, torba ve benzeri eşyalar ile havuz alanına girmeyiniz. Havuz çevresine yiyecek, içecek getirmeyiniz. Havuza giderken yanımıza ne almalıyız?
Havuza giderken yanımıza ne almalıyız?,
Çünkü dolu bir mide ile yüzerken kalbinizi zorlayabilir, kalp sağlığınızı riske atabilirsiniz. Bu nedenle yüzmeden en az 45 dakika önce yemek yeme işine son vermeli; mideniz tam dolu değilken denize / havuza girmelisiniz. Tok karnına yüzmek tüm bunların yanı sıra daha çabuk yorulmanıza da neden olacaktır. Yüzme havuzu için neler gerekli?
Yüzme havuzu için neler gerekli?,
Uygun yüzme kıyafeti ( mayo, şort vb. ) dışında hiçbir giysi ile havuza girilmeyecektir. Havuzda ve çevresinde oyun oynanmayacak, güneşlenme alanında koşulmayacak, tehlikeli şekilde şakalaşılmayacak ve deniz malzemeleri ( deniz topu, deniz yatağı, can simidi, kolluk vb. ) havuza sokulmayacaktır. Yüzme havuzuna giderken ne alınır?
Yüzme havuzuna giderken ne alınır?,
Yüzme sporuna başlamadan önce ihtiyacınız olan temel yüzme ekipmanlar arasında mayo, yüzücü gözlüğü, yüzücü bonesi, burun ve kulak tıkacı bulunur. Bu ekipmanların yanı sıra eşyalarınızı taşımak için uygun bir spor çantası, duş ve havuz için havlu ve terlik de diğer temel ihtiyaçlar arasında yer alır. Havuza aç mı girilir tok mu?
Havuza aç mı girilir tok mu?,
Havuza girmek için iç çamaşırı giyilmez. İç çamaşırları havuz suyunda veya yüzme havuzunun kimyasal maddeleriyle reaksiyona girebilir ve suyun kalitesini olumsuz etkileyebilir. Havuza hangi kıyafetler giyilir?
Havuza hangi kıyafetler giyilir?,
Suyun temiz kalmasını sağlar: Duş almak, vücutta biriken yağ, kir ve mikropların havuz suyuna karışmasını engeller. Yüzme eşyaları nelerdir?
Yüzme eşyaları nelerdir?,
Yüzücüler yüzmeye başladıkları andan itibaren 15 m kadar su altında yüzme hakkına da sahiptir. Havuz çantasında neler olmalı?
Havuz çantasında neler olmalı?,
Mayo: Havuz için uygun bir mayo, rahat hareket etmenizi ve suda keyifli vakit geçirmenizi sağlar. Havlu: Havuzdan çıktıktan sonra kurulayabilmeniz için büyük ve emici bir havlu almayı unutmayın. Terlik: Havuz kenarında ve soyunma odasında rahatça hareket edebilmeniz için terlik bulundurmanız önemlidir. Havuzda külot giyilir mi?
Havuzda külot giyilir mi?,
İlk gün, genellikle yüzme kursunun yapısını ve hedeflerini öğreneceğiniz bir hoşgeldin konuşması ile başlar. Ardından eğitmenler ve diğer kursiyerlerle tanışma fırsatı bulacaksınız. Bu, hem sosyalleşme hem de daha rahat hissetme açısından önemlidir. Eğitmenler, yüzme bilginizi ve becerinizi değerlendirebilirler. Havuza girmeden önce duş almak neden?
Havuza girmeden önce duş almak neden?,
Adetliyken yüzme durumunda sürekli olarak bunu düşündüğünüz taktirde, fiziksel yüzme eylemleri belinizde ve karnınızdaki ağrıyı şiddetlendirebilir konusu tamamen yalandır. Bu düşüncelerin aksine, çalışmalar fiziksel egzersizleri ( yüzme de dahil) zihin açısından da çok iyi bir yol olduğu bilinmektedir. Sahile giderken ne alınır?
Sahile giderken ne alınır?,
Açık yarası ve enfeksiyon vb. rahatsızlığı olanlar, havuza girmemelidir. Havuzun hijyen ortamını bozacak her türlü davranış yasaktır (Tükürmek, ağızdan su püskürtmek vb.). Havuz çevresinde ve soyunma odalarında terlik giymek gerekmektedir. Alkollü kişiler havuz alanına giremezler.